Operațiune Amplă a Poliției: Zeci de Mii de Fișe Medicale False Descoperite într-o Clinică Privată

Operațiune Amplă a Poliției: Zeci de Mii de Fișe Medicale False Descoperite într-o Clinică Privată

Într-o acțiune coordonată de Serviciul Rutier Ilfov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, polițiștii au descoperit o schemă de corupție la o clinică medicală privată din Ilfov, care a dus la reținerea a șase persoane. În urma perchezițiilor, au fost găsite fișe medicale false, destinate obținerii sau reînnoirii permiselor auto, sume de bani, parafe medicale și alte obiecte legate de comiterea infracțiunilor.

Ancheta a relevat că, în intervalul 2019-2024, administratorii clinicii și unii medici au eliberat zeci de mii de fișe medicale fără ca pacienții să fie efectiv consultați. În unele cazuri, persoane fără calificările necesare efectuau aceste consultații, punând astfel în pericol siguranța traficului rutier.

Această clinică fusese anterior semnalată de jurnaliștii Digi24 pentru neregulile în efectuarea controalelor medicale. Reținerile vin ca urmare a unor investigații amănunțite și demonstrează angajamentul autorităților de a combate corupția și de a asigura respectarea legii.

Potrivit IPJ Ilfov, la activitățile de percheziție au participat și polițiști din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale, Serviciului Criminalistic Ilfov, precum și de la alte subunități de poliție din cadrul IPJ Ilfov. Persoanele reținute, doi bărbați și patru femei, urmează să fie prezentate procurorului de caz cu propuneri privind măsuri preventive.

Această operațiune subliniază importanța supravegherii continue a instituțiilor medicale și a aplicării riguroase a legii pentru a preveni astfel de cazuri de fraudă și pentru a proteja cetățenii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;