Amplă operațiune a DIICOT și DNA împotriva unei rețele de trafic de migranți coordonată de foști angajați MAI

Amplă operațiune a DIICOT și DNA împotriva unei rețele de trafic de migranți coordonată de foști angajați MAI

Autoritățile române au demarat o amplă acțiune împotriva unei rețele de trafic de migranți, implicând 67 de percheziții în mai multe județe ale țării și în București. Conform DIICOT și DNA, rețeaua era condusă de un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și un colonel în rezervă, care ar fi utilizat 31 de societăți comerciale pentru a facilita obținerea ilegală de avize de muncă și vize pentru 1.181 de cetățeni străini, majoritatea provenind din Pakistan și Bangladesh.

Investigațiile au scos la iveală că migranții plăteau între 500 și 6.000 de euro pentru serviciile rețelei, care includea și facilitarea șederii ilegale în România a persoanelor a căror vize expiraseră. Operațiunea a fost coordonată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Caraș-Severin și a beneficiat de sprijinul unor instituții precum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Direcția Generală Anticorupție.

Pe lângă traficul de migranți, rețeaua este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, facilitarea șederii ilegale în România și spălarea banilor. DIICOT a menționat că activitățile grupului au generat o stare de pericol la adresa securității naționale, cu posibil risc terorist. Acțiunile procurorilor anticorupție sunt coordonate cu cele ale DIICOT, având în vedere că sunt investigate și infracțiuni de corupție legate direct de activitățile grupului infracțional.

În urma operațiunii, aproximativ 40 de persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili întregul scop și amploarea rețelei infracționale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;