Descoperirea a 6 plantații de canabis în Dâmbovița duce la arestarea a 7 persoane

Descoperirea a 6 plantații de canabis în Dâmbovița duce la arestarea a 7 persoane

În urma unei ample operațiuni desfășurate de Poliția Română și DIICOT, au fost descoperite 6 plantații de canabis indoor în județul Dâmbovița, care au dus la reținerea și ulterior arestarea preventivă a 7 persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. Acțiunea a fost rezultatul unei investigații ce a durat peste doi ani, în perioada ianuarie 2022 - 1 iunie 2024.

Liderul grupului a creat și coordonat o structură piramidală, folosindu-se de o platformă de comunicare online pentru a-și desfășura activitățile ilegale. Sub denumirea de „Iarbă dulce”, grupul vindea canabis și cocaină, iar plantațiile indoor au fost descoperite într-un imobil aparținându-i. Acesta a fost echipat cu sisteme complexe pentru cultivarea plantelor, precum și cu dispozitive anti-interceptare și armament tip air-soft.

Anchetatorii au confiscat în timpul perchezițiilor 8.797 de plante de canabis în diverse stadii de dezvoltare, instalații de ventilare, încălzire și udare, fertilizatori, fragmente vegetale, o presă pentru rezina de canabis, utilaje de împachetat și vidat, stații de emisie-recepție, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă. În clădirea unde au fost găsite plantațiile locuiau 4 dintre membrii grupului, într-o zonă amenajată special pentru aceasta.

Acțiunea polițiștilor și procurorilor a fost susținută de Direcția Operațiuni Speciale, Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, Serviciul Criminalistic Dâmbovița și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;