Ancheta Extensivă în Brașov: Medici de Familie Acuzați de Decontări Ilegale în Pandemie

Ancheta Extensivă în Brașov: Medici de Familie Acuzați de Decontări Ilegale în Pandemie

Într-o amplă operațiune de investigație, autoritățile din Brașov au demarat o serie de percheziții la cabinetele medicilor de familie, suspectați de decontări ilegale de servicii medicale în timpul pandemiei de COVID-19. Potrivit surselor oficiale, medicii ar fi pretins că au efectuat monitorizări zilnice la distanță pentru pacienți infectați sau suspectați cu virusul SARS-CoV-2, obținând în mod ilegal sume de bani de la bugetul de stat.

Ancheta, care acoperă perioada octombrie 2020 - octombrie 2021, a scos la iveală faptul că, deși medicii susțineau că au comunicat zilnic cu pacienții, în realitate, multe dintre aceste monitorizări nu au avut loc sau s-au limitat doar la primele zile de la diagnosticare. Pentru fiecare pacient presupus monitorizat, medicii de familie ar fi încasat suma de 105 lei.

În urma celor 17 percheziții efectuate, autoritățile au confiscat documente oficiale, echipamente informatice și evidențe personale, care să servească drept probe în dosarul penal deschis pentru obținerea ilegală de fonduri. Cinci persoane implicate au fost aduse la audieri pentru a clarifica situația.

Acțiunea de investigare a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și a implicat mai multe forțe de ordine locale. În ciuda acuzațiilor, persoanele cercetate în acest caz beneficiază de prezumția de nevinovăție și de drepturile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală până la o eventuală condamnare definitivă.

Acest caz subliniază importanța supravegherii și controlului modului în care fondurile publice sunt cheltuite, în special în situații de criză, precum pandemia de COVID-19, când integritatea sistemului medical este esențială pentru sănătatea publică.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;