Anchetă la Maternitatea din Ploieşti: Confuzie cu nou-născuţi schimbaţi între familii

Anchetă la Maternitatea din Ploieşti: Confuzie cu nou-născuţi schimbaţi între familii

O situație neobișnuită și îngrijorătoare a avut loc la Maternitatea din Ploiești, unde două nou-născute au fost schimbate între familii din cauza unui lanț de erori umane. Incidentul, care a fost rapid mediatizat, a stârnit îngrijorare în rândul părinților și a declanșat o anchetă internă în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești.

Totul a început când o mamă, după ce a fost externată, a realizat că fetița pe care o ducea acasă nu era copilul ei. În urma acestui eveniment nefericit, cele două familii implicate au fost contactate de urgență și situația a fost corectată, fiecare primindu-și copilul biologic.

Directorul medical al SJU Ploiești, Andrei Ilinca, a explicat că eroarea a fost cauzată de faptul că ambele fetițe aveau același nume și prenume, fiind născute în aceeași zi. Acesta a asigurat că se va demara o investigație amănunțită pentru a identifica punctele slabe din procedurile de identificare a nou-născuților și pentru a implementa măsuri care să prevină astfel de incidente pe viitor.

Această situație alarmantă a subliniat importanța procedurilor stricte de identificare în maternități și a necesității ca personalul medical să fie extrem de atent în gestionarea și externarea nou-născuților.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a urmări desfășurarea anchetei, urmăriți-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;