Ursula von der Leyen solicită concurență echitabilă cu China în contextul vizitei lui Xi Jinping în Franța

Ursula von der Leyen solicită concurență echitabilă cu China în contextul vizitei lui Xi Jinping în Franța

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a evidențiat necesitatea unei concurențe echitabile cu China, în contextul vizitei președintelui chinez Xi Jinping în Franța. În cadrul unei întâlniri la nivel înalt, care a inclus și președintele francez Emmanuel Macron, von der Leyen a subliniat că practicile comerciale neloiale ale Chinei, inclusiv supraproducția susținută de subvenții masive, distorsionează piața și amenință industria europeană.

Concurența neloială este vizată în special în sectoarele vehiculelor electrice și oțelului, unde producția chineză depășește cererea internă, ducând la o ofertă excesivă pe piața europeană. Aceste practici, potrivit von der Leyen, ar putea duce la dezindustrializare și pierderea locurilor de muncă în Europa, în special în industria auto germană.

Pe de altă parte, vizita președintelui chinez a fost marcată și de proteste în Paris, unde manifestanții au cerut eliberarea Tibetului și oprirea amenințării la adresa Taiwanului, arătând o imagine complexă a relațiilor dintre China și Europa. Macron a pledat pentru „reguli echitabile pentru toți” în schimburile comerciale și a subliniat importanța coordonării în abordarea crizelor majore, cum ar fi războiul din Ucraina.

UE investighează mai multe industrii chineze și a lansat anchete comerciale, în timp ce China examinează importurile de coniac din Franța, semn al tensiunilor crescute. În ciuda acestor tensiuni, UE și China rămân parteneri comerciali importanți, dar este clar că Europa caută să echilibreze balanța comercială și să asigure o concurență corectă și echitabilă.

Vizita lui Xi Jinping marchează, de asemenea, 60 de ani de relații diplomatice franco-chineze și oferă o oportunitate pentru ambele părți de a aborda problemele comerciale și de politică externă într-un moment critic pentru relațiile internaționale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;