Ursula von der Leyen Țintește un Nou Mandat la Conducerea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen Țintește un Nou Mandat la Conducerea Comisiei Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își propune să candideze pentru un al doilea mandat, potrivit declarațiilor făcute de un oficial al partidului său conservator german, Daniel Caspary. Acest anunț se așteaptă să fie făcut oficial în timpul unei vizite la Berlin, unde von der Leyen este invitată la o reuniune a partidului CDU/CSU.

Contextul actual al Europei, marcat de pandemie și de conflictul din Ucraina, a pus accent pe necesitatea unei abordări diferite pentru următorul mandat. Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, vizează să pună accentul pe competitivitate, securitate internă și externă, precum și pe menținerea prosperității economice a continentului pentru a permite tranziția ecologică.

Partidul Popular European (PPE), cea mai mare forță politică din Parlamentul European, ar putea să o desemneze pe von der Leyen ca și candidat al său la congresul din 6-7 martie de la București. Decizia vine într-un moment în care Comisia Europeană se confruntă cu reticențe în ceea ce privește reglementările de mediu, von der Leyen anunțând o "nouă fază" a Pactului Verde, axată pe competitivitatea companiilor.

În timp ce se avansează cu aplicarea Pactului Verde, se subliniază importanța dialogului strategic cu diferite sectoare, inclusiv cel agricol, și implicarea tuturor grupurilor sociale în atingerea neutralității emisiilor de carbon.

În contextul acestor evoluții, Verzii și-au desemnat deja doi capi de listă pentru alegerile europarlamentare, iar social-democrații urmează să își anunțe candidatul pentru președinția Comisiei în curând.

Ursula von der Leyen, cu sprijinul CDU și o viziune clară pentru viitorul Europei, se pregătește să-și asume din nou responsabilitatea de a conduce Comisia Europeană într-o perioadă plină de provocări și oportunități.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;