Ursula von der Leyen în Atena: Un Apel la Unitate și Apărare în Fața Amenințărilor Externe

Ursula von der Leyen în Atena: Un Apel la Unitate și Apărare în Fața Amenințărilor Externe

Într-un moment crucial pentru viitorul Europei, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a luat cuvântul în fața liderilor și susținătorilor partidului Noua Democrație (ND) din Grecia, subliniind importanța apărării valorilor și securității europene în fața provocărilor crescânde. Discursul său, rostit în cadrul celui de-al 15-lea Congres al ND, a avut ca punct central apărarea Europei împotriva atacurilor hibride și a influenței nefaste a extremiștilor.

Von der Leyen a descris o Europă aflată sub asediu, nu doar prin agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, dar și prin atacuri hibride care includ manipularea rețelelor sociale și utilizarea migrației ca instrument de presiune. Acest tablou sumbru este agravat de ascensiunea partidelor de extremă dreapta, pe care președinta Comisiei Europene i-a numit "prietenii lui Putin", acuzându-i că încearcă să rescrie istoria și să submineze unitatea continentului.

Cu un mesaj ferm și hotărât, von der Leyen a declarat că „Ei vor să ne distrugă Europa. Iar noi nu vom permite niciodată ca acest lucru să se întâmple". A subliniat că este datoria liderilor europeni să riposteze și să protejeze democrația, prosperitatea și securitatea cetățenilor lor. Acest apel la acțiune include și necesitatea de a crește cheltuielile europene pentru apărare, exemplificând cu Grecia, care dedică peste 2% din PIB pentru acest domeniu.

Campania pentru alegerile europene din iunie devine astfel un teren de luptă nu doar pentru fotolii, ci pentru însăși esența a ceea ce reprezintă Europa. Von der Leyen și-a exprimat convingerea că Grecia, prima etapă a campaniei sale, reprezintă un punct de plecare simbolic pentru această luptă în numele valorilor europene.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;