Ursula von der Leyen: O Poziție Fermă Împotriva Extremismului și a "Prienetenilor lui Putin" în Parlamentul European

Ursula von der Leyen: O Poziție Fermă Împotriva Extremismului și a "Prienetenilor lui Putin" în Parlamentul European

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut declarații puternice referitoare la viitoarea colaborare în cadrul Parlamentului European, respingând orice formă de asociere cu partidele care sunt considerate a fi "prietenoase" cu președintele rus Vladimir Putin sau care promovează ideologii extremiste. În contextul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare din iunie 2023, von der Leyen a subliniat importanța colaborării cu partidele pro-europene și a celor care împărtășesc valorile democratice fundamentale.

Într-un discurs clar și direct, von der Leyen a exclus posibilitatea de a colabora cu grupul ECR (conservatori eurosceptici) și a menționat că nu va trece anumite "linii roșii", printre care se numără opoziția față de Statul de drept și susținerea președintelui Putin. Aceste afirmații vin într-un moment în care sondajele indică o posibilă creștere a influenței mișcărilor de extremă dreaptă și a dreptei eurosceptice în Parlamentul European.

Von der Leyen, care și-a anunțat intenția de a candida pentru un al doilea mandat și este susținută de Partidul Popular European (PPE), a reiterat angajamentul său față de valorile pro-europene, pro-NATO și pro-ucrainene. În această perioadă de incertitudine, ea își propune să colaboreze cu forțele politice care apără democrația și care stau ferm împotriva euroscepticismului și influenței rusești.

Cu alegerile europene la orizont, componența Parlamentului European este pe cale să se schimbe, iar von der Leyen își exprimă dorința de a lucra cu cei care împărtășesc și apără valorile europene comune. Această poziție fermă vine ca un semnal clar că viitoarea colaborare în Parlamentul European va fi guvernată de principii democratice și de susținerea intereselor europene.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;