Zelenski la Davos: Putin, "prădătorul" care nu acceptă un conflict înghețat și provocările Ucrainei în căutarea sprijinului occidental

Zelenski la Davos: Putin, "prădătorul" care nu acceptă un conflict înghețat și provocările Ucrainei în căutarea sprijinului occidental

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la liderii mondiali reuniți la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, să rămână uniți în fața agresiunii Rusiei și să nu permită transformarea războiului din Ucraina într-un conflict înghețat. Într-un discurs puternic, Zelenski l-a descris pe președintele rus Vladimir Putin ca fiind un "prădător" care nu se va mulțumi niciodată cu o situație statică și care încearcă să normalizeze actele de violență și distrugere.

Cu linia frontului în mare parte blocată de luni de zile, Zelenski a subliniat că ezitările Occidentului de a oferi un sprijin mai consistent Ucrainei ar putea prelungi conflictul. El a cerut livrarea de arme mai avansate, inclusiv avioane de luptă, pentru a obține superioritatea aeriană asupra Rusiei și a menționat că Ucraina a reușit deja să dobândească un avantaj asupra flotei rusești în Marea Neagră.

În ciuda unor semnale pozitive privind deblocarea sprijinului financiar din partea Uniunii Europene și speranței de a primi ajutor suplimentar din SUA, Zelenski a evidențiat provocările cu care se confruntă Ucraina, inclusiv disputele politice din Congresul SUA și la Bruxelles. De asemenea, a cerut impunerea de sancțiuni asupra industriei nucleare a Rusiei și transferul către Ucraina a activelor rusești înghețate în Europa.

În marja forumului, Zelenski a avut întâlniri cu oficiali de rang înalt, printre care secretarul de stat american Antony Blinken și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a consolida sprijinul internațional și a discuta despre viitorul ajutor militar și financiar pentru Ucraina.

Pe fondul acestor evenimente, Zelenski rămâne ferm în convingerea că unitatea și determinarea Occidentului sunt esențiale pentru a contracara agresiunea rusă și a asigura un viitor pașnic pentru Ucraina.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;