Soluții constructive pentru transportatori: Măsurile convenite între Ministerul Transporturilor și reprezentanții industriei

Soluții constructive pentru transportatori: Măsurile convenite între Ministerul Transporturilor și reprezentanții industriei

În urma întâlnirii dintre Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și reprezentanții transportatorilor, s-au stabilit o serie de măsuri menite să îmbunătățească condițiile din industria transporturilor. Dialogul a fost inițiat ca răspuns la protestele recente ale transportatorilor și vizează rezolvarea problemelor cu care se confruntă sectorul.

Ministrul Grindeanu a subliniat importanța industriei de transport în economia națională și a asigurat partenerii sociali de sprijinul său în discuțiile cu alte instituții ale statului, precum Ministerul de Interne și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Printre măsurile convenite se numără:

- Sprijinirea demersurilor partenerilor sociali legate de probleme precum RCA, indemnizația de hrană și cazare, acciza pe motorină și crearea unor puncte de trecere a frontierei dedicate pentru fluidizarea traficului rutier.

- Reducerea timpilor de așteptare la frontiere prin separarea fluxurilor UE și non-UE și preselecția camioanelor în vămile Giurgiu și Nădlac, cu posibilitatea extinderii la nivel național.

- Implementarea în 7 zile a măsurilor necesare pentru evitarea amendării transportatorilor din cauza expirării rovinietei. - Revenirea la toleranțe de 4% pe axă și 5% pe masă totală, precum și la toleranțele pentru depășirea dimensiunilor maxim admise, în termen de 15 zile.

- Urgentarea dialogului social pentru ajustarea tarifelor AST în 7 zile. - Promovarea unui proiect de act normativ pentru despăgubirea conform convenției CMR în 10 zile.

- Organizarea unui grup de lucru pentru eliminarea "pirateriei" în transporturi și corelarea legislației în vigoare. - Crearea unui grup de lucru pentru modificarea legislației privind transportul alternativ.

Aceste măsuri reflectă angajamentul Ministerului Transporturilor de a colabora cu reprezentanții industriei pentru a găsi soluții viabile și de durată la provocările sectorului de transport. Prin dialog constructiv și acțiuni concrete, se urmărește îmbunătățirea condițiilor de operare pentru transportatori și eficientizarea serviciilor oferite.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;