Poziția Fermă a Austriei Împotriva Extinderii Spațiului Schengen Întâmpină Reacții Mixte în România

Poziția Fermă a Austriei Împotriva Extinderii Spațiului Schengen Întâmpină Reacții Mixte în România

În contextul recentelor întâlniri dintre oficialii români și cancelarul austriac Karl Nehammer, poziția Austriei referitoare la extinderea Spațiului Schengen a stârnit reacții diverse în România. În timpul vizitei la București, Nehammer a reafirmat veto-ul Austriei asupra aderării României la Schengen cu granițele terestre, menționând că sistemul actual nu funcționează eficient.

Cancelarul Nehammer a subliniat importanța colaborării economice și sociale cu România, evidențiind contribuția cetățenilor români la sistemul de sănătate austriac. În ciuda acestor legături puternice, Austria rămâne fermă în decizia sa de a nu susține extinderea rapidă a Schengen, punând accent pe necesitatea securizării granițelor externe ale Uniunii Europene.

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Marcel Ciolacu au avut întâlniri separate cu Nehammer, în care au discutat despre continuarea procesului de aderare la Schengen și despre cooperarea în domeniul securității frontierelor. Iohannis a exprimat optimism, subliniind că procesul de aderare va continua până la atingerea obiectivului final.

Opiniile publicului sunt împărțite, un sondaj realizat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” indicând că majoritatea telespectatorilor consideră refuzul Austriei ca fiind un eșec al PNL-ului. În timp ce unii critici văd această poziție ca pe un obstacol în calea integrării europene a României, alții apreciază discuțiile constructive și speră la o soluție de compromis în viitor.

În ciuda acestor tensiuni, Austria a acceptat aderarea României și Bulgariei la Schengen pentru granițele aeriene și maritime începând cu martie, semn că există o deschidere parțială pentru integrarea acestor state în spațiul european de liberă circulație.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;