Vlad Pascu Rămâne în Arest Preventiv După Tragedia de la 2 Mai

Vlad Pascu Rămâne în Arest Preventiv După Tragedia de la 2 Mai

Tribunalul Constanţa a decis menținerea măsurii arestului preventiv pentru Vlad Pascu, implicat într-un grav accident rutier ce a avut loc în august 2023, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Contestatia lui Vlad Pascu împotriva deciziei Judecătoriei Mangalia de prelungire a arestului a fost respinsă, iar decizia este definitivă.

Într-o dimineață fatidică pe DN 39, în apropiere de localitatea 2 Mai, Vlad Pascu a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un grup de pietoni. După impact, în loc să acorde ajutor, Pascu a ales să fugă de la locul accidentului, fiind ulterior găsit de autorități în Vama Veche. Testele efectuate au relevat prezența substanțelor interzise în organismul său, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Trimiterea în judecată a avut loc în luna octombrie pentru multiple acuzații: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența substanțelor psihoactive. Dosarul este în atenția Judecătoriei Mangalia.

Pe lângă acest caz, Vlad Pascu este implicat și într-un dosar de trafic de droguri, instrumentat de DIICOT, unde este co-inculpat alături de părinții săi. Acuzațiile includ traficul de droguri, influențarea declarațiilor și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri, dosar ce urmează a fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Decizia Tribunalului Constanţa vine după ce Pascu a solicitat arest la domiciliu, argumentând că măsura arestului preventiv îi împiedică dreptul la educație și posibilitatea de a se pregăti pentru facultate. Magistrații nu au fost de acord cu argumentele sale, menținând decizia inițială.

Această situație subliniază gravitatea consecințelor conducerii sub influența substanțelor interzise și reafirmă poziția fermă a sistemului judiciar în fața unor astfel de cazuri.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;