Corpul de Control al Ministerului Justiției trimis la Penitenciarul Poarta Albă în cazul Vlad Pascu

Corpul de Control al Ministerului Justiției trimis la Penitenciarul Poarta Albă în cazul Vlad Pascu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a luat decizia de a trimite Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă pentru a verifica respectarea normelor legale în cazul deținutului Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă și trafic de droguri. Acest demers vine în urma unor acuzații că Vlad Pascu ar fi beneficiat de un tratament preferențial în timpul transferului său la Tribunalul Constanța.

Vlad Pascu, în vârstă de 20 de ani, a fost plasat în arest preventiv din 20 august 2023, după ce a provocat un accident rutier mortal în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise. Incidentul a avut loc lângă stațiunea 2 Mai din județul Constanța, unde două persoane au decedat ca urmare a coliziunii.

La transferul său către tribunal pentru audieri, s-a observat că Pascu a fost protejat de privirile publicului, fiind flancat de polițiști și transportat cu duba foarte aproape de intrarea în clădire. Această situație a stârnit controverse și discuții în spațiul public despre un posibil „tratament special” acordat deținutului, determinându-l pe președintele sindicatului din penitenciare să comenteze negativ acest fapt.

Ministrul Alina Gorghiu a subliniat că, în conformitate cu standardele europene, deținuții trebuie protejați pentru a nu fi expuși inutil privirii publice. Totuși, din cauza sensibilității și mediatizării cazului, ea a decis să intervină pentru a asigura respectarea normelor legale și a transparenței în cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Justiției.

Rezultatele controlului sunt așteptate cu interes, atât de autoritățile competente, cât și de opinia publică, pentru a clarifica acuzațiile și a restabili încrederea în sistemul de justiție.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;