Rezultatele anchetei Colegiului Medicilor: Nicio abatere în cazurile de deces de la Spitalul Pantelimon

Rezultatele anchetei Colegiului Medicilor: Nicio abatere în cazurile de deces de la Spitalul Pantelimon

Colegiul Medicilor din București a finalizat ancheta în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" și a ajuns la concluzia că nu a existat nicio abatere de la protocoalele medicale sau vreun act deliberat care să fi condus la decesul pacienților.

Ancheta a fost declanșată după ce în spațiul public au apărut acuzații grave referitoare la moartea a 17 pacienți în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI), în intervalul 4-7 aprilie. S-a sugerat că decesele ar fi survenit ca urmare a administrării incorecte a unei substanțe vitale – noradrenalina.

Președinta Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București, Liana Pleș, a comunicat că în urma investigațiilor detaliate, care au inclus audierea a 23 de medici și analiza fiecărui caz în parte, nu s-au găsit dovezi ale unor abateri de la procedurile standard sau intenții criminale din partea personalului medical. De asemenea, s-a constatat că toate cazurile ajunse în ATI erau critice, multe dintre acestea fiind transferuri din alte secții ale spitalului sau chiar din alte unități medicale.

Președinta Colegiului Medicilor din București, Cătălina Poiană, a subliniat că situația a afectat grav încrederea în relația medic-pacient și a insistat asupra faptului că, dacă actul medical este corect, acest lucru trebuie să fie recunoscut public.

În paralel cu ancheta Colegiului Medicilor, au fost demarate și alte investigații, inclusiv una penală. Corpul de Control al ministrului Sănătății a efectuat verificări administrative, iar rezultatele preliminare nu au indicat nereguli.

În ciuda rezultatelor anchetei Colegiului Medicilor, care a absolvit personalul medical de orice vină, se așteaptă încă rezultatele anchetei Parchetului pentru a clarifica în totalitate circumstanțele acestor decese tragice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;