Scandalul interceptărilor în Germania: Ministrul Apărării acuză un război informațional orchestrat de Rusia

Scandalul interceptărilor în Germania: Ministrul Apărării acuză un război informațional orchestrat de Rusia

Germania se confruntă cu un nou tip de provocare în contextul războiului din Ucraina – un presupus război informațional inițiat de Rusia. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a reacționat prompt după ce o înregistrare audio cu discuții ale ofițerilor germani a fost făcută publică de către surse rusești, acuzând un atac hibrid menit să submineze unitatea Germaniei.

Recent, presa rusă a difuzat o înregistrare de 38 de minute în care oficiali militari germani discutau despre livrarea de arme pentru Ucraina și un posibil atac asupra podului Crimeii. Această scurgere de informații a determinat oficialii ruși să ceară explicații de la Germania, în timp ce Kremlinul a negat acuzațiile de răspândire de informații false.

Ministrul Apărării Boris Pistorius a caracterizat incidentul drept parte dintr-un război informațional, afirmând că „Este un atac hibrid de dezinformare. Este vorba despre diviziune. Este despre subminarea unității noastre.” Aceste declarații vin în contextul în care înregistrarea sugerează discuții despre echipamente militare și strategii care nu au fost încă făcute publice de către guvernul german.

Într-un efort de a menține securitatea informațiilor, Ministerul German al Apărării investighează cum a fost posibilă interceptarea și publicarea conversației, care a avut loc pe platforma publică WebEx, și nu printr-o rețea internă securizată. Cancelarul german Olaf Scholz a promis o anchetă „foarte amănunțită” în acest caz, subliniind gravitatea situației.

Pistorius a subliniat importanța unei reacții echilibrate, dar hotărâte la acest tip de provocări, exprimând speranța că Putin nu va reuși să creeze dezbinare în rândul germanilor. Înregistrarea a fost confirmată ca fiind autentică de către Ministerul Apărării, iar conținutul său a fost descris ca fiind „extrem de stânjenitor” pentru Germania.

Cu ochii ațintiți pe desfășurarea evenimentelor și pe rezultatele anchetei interne, Germania se confruntă cu provocarea de a-și proteja informațiile clasificate în timp ce navighează în apele tulburi ale conflictului informațional.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;