Continuă arestul preventiv pentru Dumitru Buzatu în scandalul de corupție de la Consiliul Județean Vaslui

Continuă arestul preventiv pentru Dumitru Buzatu în scandalul de corupție de la Consiliul Județean Vaslui

Tribunalul Vaslui a decis recent menținerea în arest preventiv a fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în urma acuzațiilor de luare de mită în valoare de 1,25 milioane de lei. Această hotărâre a venit după ce Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în septembrie 2023, când ar fi primit suma menționată pentru a favoriza o firmă în obținerea unui contract de reabilitare și modernizare drumuri.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore. În același dosar, expertul Radu Judele, acuzat de trafic de influență, a rămas în arest la domiciliu, decizia fiind de asemenea supusă verificării periodice.

Dumitru Buzatu și Radu Judele au fost trimiși în judecată în decembrie 2023, iar procesul se desfășoară la Tribunalul Vaslui. Fostul lider PSD este acuzat că a încercat să influențeze martorii și chiar a planificat să plece în Ecuador, dacă ar fi fost eliberat.

În ciuda negării acuzațiilor de luare de mită, probele adunate de DNA, inclusiv filmarea flagrantului și banii marcați găsiți în portbagajul mașinii lui Buzatu, susțin acuzațiile procurorilor. Acest caz a provocat reacții puternice în rândul opiniei publice și a subliniat necesitatea luptei continue împotriva corupției în România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;