Scandal Pedagogic la Brașov: Profesoară de Franceză în Centrul Controversei

Scandal Pedagogic la Brașov: Profesoară de Franceză în Centrul Controversei

Un val de indignare a cuprins comunitatea școlară din Brașov, după ce o tânără profesoară de franceză a fost acuzată de comportament neprofesional și utilizarea de expresii neadecvate în fața elevilor săi. Andreea Condurache, în vârstă de 26 de ani, se află în centrul unui scandal care a escaladat până la nivelul Inspectoratului Școlar Județean.

Conform relatărilor părinților, profesoara ar fi folosit aluzii sexuale și expresii care, odată traduse în limba franceză, capătă conotații vulgare. Mai mult, activitatea sa pe platforma de socializare TikTok, unde postează diverse mesaje legate de expresii românești cu dublu sens, a adăugat și mai multă tensiune situației.

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 5 din Brașov, Eugenia Crețoi, a declarat că toate acuzațiile trebuie dovedite și a subliniat impactul negativ pe care scandalul îl are asupra imaginii profesoarei și a instituției. Valentin Bucur, reprezentant al ISJ Brașov, a menționat că primele sesizări au pornit de la filmulețe de pe rețelele sociale, care arată un comportament posibil inadecvat pentru un cadru didactic.

Andreea Condurache se apără, susținând că este vorba de o defăimare și că expresiile traduse au fost interpretate greșit. Cu toate acestea, cazul a fost preluat de Comisia de Etică a școlii și este în curs de investigare, iar profesoara riscă o mustrare dacă se constată că a încălcat normele de conduită profesională.

Până la o decizie finală, comunitatea așteaptă cu interes rezultatele anchetei și speră că adevărul va ieși la iveală, restabilind astfel armonia în rândul elevilor și profesorilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;