Scandal în Cluj: Primar prins beat la volan și filmat mâncând zăpadă pentru a-și scădea alcoolemia

Scandal în Cluj: Primar prins beat la volan și filmat mâncând zăpadă pentru a-și scădea alcoolemia

Un eveniment șocant a avut loc în județul Cluj, unde primarul Alexandru Livescu din comuna Măguri-Răcătău a fost protagonistul unui accident rutier provocat în urma consumului de alcool. Incidentul a stârnit controverse, întrucât edilul a fost filmat încercând să-și scadă nivelul alcoolemiei mâncând zăpadă.

În dimineața zilei de 4 februarie, după ce a provocat accidentul, primarul Livescu a fost supus testului alcoolscopic abia după trei ore, timp în care a fost observat consumând zăpadă, o metodă neconvențională și ineficientă de a influența rezultatele testului de alcoolemie. Conform procedurilor legale, șoferii trebuie testați imediat în cazul unui accident pentru a se stabili dacă au consumat alcool înainte de a urca la volan.

La momentul testării, primarul avea o alcoolemie de 0,12, însă întârzierea polițiștilor în a efectua testul etilotest a ridicat semne de întrebare. A fost deschisă o anchetă pentru a investiga modul în care polițiștii au gestionat situația, în special datorită faptului că aparatul de la postul de poliție local a fost defect.

Primarul a fost sancționat cu o amendă de 1.485 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de patru luni. Imaginile în care primarul mănâncă zăpadă au devenit virale și au stârnit indignare în rândul cetățenilor, care se așteaptă la un comportament exemplar din partea reprezentanților autorităților locale.

Acest incident subliniază importanța respectării legilor traficului și consecințele grave ale conducerii sub influența alcoolului. Este esențial ca toți șoferii, indiferent de statutul lor, să fie conștienți de pericolele pe care le prezintă pentru siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;