Scandal în Malaezia: Vânzarea Șosetelor cu Inscriptia „Allah” Provocă Furie și Cere Intervenția Regelui

Scandal în Malaezia: Vânzarea Șosetelor cu Inscriptia „Allah” Provocă Furie și Cere Intervenția Regelui

Regele Malaeziei a cerut o investigație urgentă în urma descoperirii că o rețea de supermarketuri locale a vândut șosete inscripționate cu numele sacru „Allah”. Incidentul, care a stârnit indignare în rândul comunității musulmane, mai ales în timpul lunii sfinte Ramadan, a condus la o reacție neobișnuită din partea monarhiei.

Islamul, fiind religia oficială a Malaeziei, este subiectul unor reguli stricte de respect și etichetă. Sultanul Ibrahim Iskandar, regele Malaeziei, a exprimat pe Facebook necesitatea unei acțiuni severe împotriva celor vinovați. Acest apel vine în contextul în care Malaezia, o monarhie constituțională, a avut parte de tulburări rasiale în trecut, iar subiectele legate de religie și etnie sunt extrem de sensibile.

KK Super Mart, lanțul de supermarketuri implicat, a retras produsele controversate de la vânzare și a emis scuze publice, afirmând că a luat măsuri imediate. De asemenea, furnizorul șosetelor, compania Xin Jian Chang, și-a cerut scuze, explicând că doar cinci perechi dintr-un lot de 18.000 conțineau inscripția ofensatoare și că acestea au fost comandate de o companie din China.

Această situație subliniază importanța respectării convingerilor religioase și a sensibilității culturale într-o lume globalizată, unde produsele dintr-o țară pot ajunge ușor în alta, uneori fără a se lua în considerare normele și valorile locale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;