Scandal în Justiție: Grefier Acuzat de Furtul a Sute de Dosare Penale și Falsificarea unei Ordonanțe de Clasare

Scandal în Justiție: Grefier Acuzat de Furtul a Sute de Dosare Penale și Falsificarea unei Ordonanțe de Clasare

Un caz șocant zguduie sistemul judiciar din România. Un grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației se află în centrul unui scandal de proporții după ce a fost acuzat că a sustras nu mai puțin de 323 de dosare penale. Ancheta a scos la iveală că inculpatul nu s-a oprit doar la furtul dosarelor, ci a mers până acolo încât să falsifice o ordonanță de clasare, atribuindu-și în mod fraudulos identitatea unui procuror.

Conform surselor judiciare, grefierul a fost trimis în judecată, aflându-se în prezent în stare de arest preventiv. Printre acuzațiile aduse se numără sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, precum și fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În data de 11 noiembrie 2023, suspectul a comis fapta de a sustrage dosarele și alte înscrisuri oficiale, depozitându-le într-un spațiu apropiat locuinței sale. Mai mult, în 2 noiembrie 2023, grefierul a abordat un martor implicat într-un dosar penal, pretinzând că este procuror și promițând o soluție de netrimitere în judecată, pentru ca mai apoi să falsifice o ordonanță de clasare.

Operațiunea de prindere a fost una complexă, implicând mai multe percheziții domiciliare efectuate de către polițiștii anticorupție, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și al Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Baia Mare, unde va fi analizat și judecat conform legilor în vigoare. Acest caz pune în lumină vulnerabilitățile sistemului judiciar și necesitatea unor măsuri de securitate și integritate sporite.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;