Ilan Şor, Oligarhul Fugar, În Balanța Între Israel și Rusia

Ilan Şor, Oligarhul Fugar, În Balanța Între Israel și Rusia

Oligarhul Ilan Şor, condamnat pentru implicarea într-un scandal de fraudă bancară de proporții în Republica Moldova, este în vizorul autorităților internaționale după ce a fost dat în urmărire. Cu toate acestea, Şor nu exclude posibilitatea de a-și schimba domiciliul din Israel în Rusia, țara în care familia sa se află deja.

Într-o declarație pentru agenția de presă RIA Novosti, Ilan Şor a menționat că, deși în prezent este în Rusia, viitorul său loc de reședință rămâne incert. "Vom vedea. După cum știți, copiii și soția mea locuiesc aici", a afirmat Şor, indicând că legăturile familiale ar putea influența decizia sa.

Deși este sub urmărire internațională, Şor a reușit să părăsească Israelul de cinci ori în ultimele trei luni, cu destinația principală fiind Rusia. Această mobilitate a oligarhului fugar ridică întrebări cu privire la eficacitatea măsurilor de urmărire internațională.

Ilan Şor a fost condamnat în aprilie 2023 de Curtea de Apel din Chișinău la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în dosarul cunoscut sub numele de „Frauda bancară”, iar bunurile sale au fost sechestrate pentru a acoperi o parte din prejudiciu. În ciuda acestor măsuri, Şor a respins decizia instanței ca fiind influențată politic și a afirmat că nu intenționează să se conformeze acesteia.

Pe lângă problemele sale cu justiția din Republica Moldova, Ilan Şor este și pe lista neagră a guvernelor american și britanic, precum și pe listele de sancțiuni ale Canadei și UE, datorită legăturilor sale cu Kremlinul și acțiunilor de destabilizare a situației din Moldova.

În timp ce situația sa juridică rămâne complicată, viitorul lui Ilan Şor și al familiei sale continuă să fie incert, cu posibilitatea unei mutări permanente în Rusia rămânând deschisă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;