Scandal în lumea yoga: Instructor acuzat de trafic de persoane și abuzuri sexuale

Scandal în lumea yoga: Instructor acuzat de trafic de persoane și abuzuri sexuale

Într-un caz care a șocat opinia publică, un instructor de yoga și auto-intitulat "maestru spiritual" este în centrul unei anchete ample pentru trafic de persoane și viol. Acuzațiile sunt grave: opt tinere au fost exploatate sexual și obligate să participe la activități de videochat, într-o operațiune care a generat venituri ilegale de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit surselor din cadrul Poliției Capitalei, grupul infracțional organizat, activ din 2012 în București, era condus de un discipol al controversatului Gregorian Bivolaru. Sub pretextul dezvoltării spirituale, tinerele vulnerabile, lipsite de sprijin familial și cu o experiență redusă de viață, erau recrutate și apoi exploatate.

Ancheta a dezvăluit că victimele erau adăpostite în apartamente deținute de suspecți, unde erau dotate cu echipamentele necesare pentru videochat. Mai mult, liderul grupului, folosindu-se de influența sa, a violat o victimă în vara anului 2019, constrângând-o să nu sesizeze autoritățile.

Perchezițiile au dus la arestarea membrilor grupului și la confiscarea sumelor de bani obținute ilegal. Audierile au loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, iar cazul continuă să fie în atenția publicului și a autorităților.

Această situație a readus în discuție activitățile Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), fondată de Bivolaru, care a fost condamnat anterior pentru acte similare și care a primit azil politic în Suedia după ce a fugit din România.

Scandalul a declanșat un val de reacții în societate, punând sub semnul întrebării siguranța și etica din spatele unor astfel de practici spirituale și de dezvoltare personală.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;