Anchetă la Spitalul din Bârlad: Tratament inuman aplicat unui pacient vârstnic

Anchetă la Spitalul din Bârlad: Tratament inuman aplicat unui pacient vârstnic

Într-un incident care a stârnit indignare în rândul opiniei publice, Spitalul Municipal Bârlad se confruntă cu acuzații grave de maltratare a unui pacient în vârstă. Imaginile șocante, care au circulat pe internet, arată cum un brancardier și o infirmieră de la unitatea de primiri urgențe tratează cu brutalitate un bătrân care abia se putea ține pe picioare.

Incidentul, care a fost capturat pe camerele de supraveghere și ulterior difuzat în spațiul public, îi prezintă pe cei doi angajați ai spitalului în timp ce îl târăsc pe bătrân și încearcă să-l așeze pe un pat, folosind un limbaj nepotrivit și un ton agresiv. Conducerea Spitalului Municipal Bârlad a reacționat prompt, anunțând deschiderea unei anchete interne pentru a investiga comportamentul inadecvat al angajaților săi.

Cele două cadre medicale implicate au fost solicitate să furnizeze note explicative și se vor confrunta cu o comisie de disciplină. Într-o declarație oficială, reprezentanții spitalului au subliniat că astfel de comportamente nu sunt acceptate și că vor fi luate măsurile legale necesare. Până la finalizarea anchetei, activitatea celor doi angajați va fi monitorizată îndeaproape.

Această situație a atras atenția asupra necesității unui tratament uman și respectuos față de toți pacienții, în special cei vulnerabili, și a pus în discuție protocoalele și practicile de îngrijire din unitățile medicale. Comunitatea locală și cea națională așteaptă rezultatele anchetei și măsurile ce vor fi luate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;