Tragedie în Italia: Român decedat în incendiu la spital după ce a fumat în timpul oxigenoterapiei

Tragedie în Italia: Român decedat în incendiu la spital după ce a fumat în timpul oxigenoterapiei

Un tragic incident a avut loc într-un spital din Sicilia, Italia, unde un cetățean român și-a pierdut viața în urma unui incendiu provocat de o țigară aprinsă în timpul unei ședințe de oxigenoterapie. Costică Brustureanu, în vârstă de 53 de ani, era internat la spitalul Fratelli Parlapiano din Ribera și, potrivit informațiilor, și-a scos masca de oxigen și a aprins o țigară, ceea ce a dus la explozia aparatului de oxigen și declanșarea incendiului.

Incidentul a avut loc vineri seara și a fost atât de sever încât un întreg corp de clădire a fost cuprins de flăcări. Din fericire, nu au fost raportate alte victime, deoarece ceilalți pacienți au fost transferați la timp în alte aripi ale spitalului.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale evenimentului, iar etajul trei al spitalului, unde s-a produs incendiul, a fost pus sub sechestru preventiv. Pompierii au confirmat că sursa incendiului nu a fost o butelie de oxigen, ci aparatul de oxigenoterapie care era în funcțiune în momentul aprinderii țigării.

Acest incident nefericit reprezintă un avertisment grav asupra pericolelor fumatului în preajma surselor de oxigen, mai ales în medii spitalicești, unde riscurile sunt amplificate. Este esențial ca pacienții și personalul medical să respecte cu strictețe regulile de siguranță pentru a preveni astfel de tragedii.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;