Două tinere românce înmormântate în rochii de mireasă după tragedia din Italia

Două tinere românce înmormântate în rochii de mireasă după tragedia din Italia

Patrizia Cormos și Bianca Doroș, cele două tinere de origine română care și-au pierdut viața în râul Natisone din Italia, vor fi înmormântate în România. Slujba religioasă va avea loc la Udine, cu participarea unui preot ortodox și unul catolic, după care sicriele vor fi aduse în țară. În semn de respect pentru tradiția din România, cele două fete au fost îmbrăcate în rochii de mireasă.

Parchetul din Udine a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă, iar mama Patriziei, Mihaela Cormos, a declarat că fiica ei știa să înoate și a încercat să o ajute pe Bianca, care nu avea această abilitate. Ea a criticat și atitudinea martorilor prezenți la fața locului, care au preferat să filmeze în loc să intervină pentru salvarea tinerilor.

Cristian Casian Molnar, în vârstă de 25 de ani, care se afla împreună cu cele două tinere, este încă dat dispărut. O înregistrare video a incidentului a fost realizată de un trecător și prezintă încercările de salvare efectuate de pompieri. Procurorul din Udine, Massimo Lia, a anunțat că toate aspectele vor fi investigate, inclusiv modul în care s-a desfășurat intervenția de salvare și prezența semnelor de avertizare asupra pericolului în zona respectivă.

Într-o declarație emoționantă, mama Patriziei a menționat ultima conversație cu fiica sa, exprimându-și durerea că tânăra nu a putut fi salvată. Autoritățile italiene nu au considerat necesară efectuarea unei autopsii, deoarece cauza morții a fost identificată ca asfixie prin înec și diverse traumatisme. Sicriele cu trupurile celor două fete vor fi transportate în România pentru a fi înmormântate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;