Tensiuni în Franța înaintea alegerilor legislative: Tinerii și celebrități se opun ascensiunii Rassemblement National

Tensiuni în Franța înaintea alegerilor legislative: Tinerii și celebrități se opun ascensiunii Rassemblement National

În Franța, perspectiva unei posibile victorii a partidului de extremă dreapta Rassemblement National (RN) în alegerile legislative programate pentru 30 iunie-7 iulie stârnește îngrijorare în rândul tinerilor și a unor personalități publice. În suburbii precum Saint-Denis și Nanterre, tinerii exprimă teama de o creștere a rasismului și a inegalităților sociale dacă RN, condus de Marine Le Pen, ar ajunge la putere. Didace Mahinga și Loumo Macalou, două tinere de culoare din Nanterre, se simt amenințate de o posibilă guvernare RN și sunt gata să părăsească țara.

Pe scena sportivă, căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a descris rezultatele RN din primul tur al alegerilor parlamentare drept "catastrofale" și a îndemnat la mobilizare împotriva acestui partid. Un sondaj recent sugerează că RN se va plasa pe prima poziție în al doilea tur, dar nu va obține majoritatea absolută necesară pentru a guverna.

Opiniile sunt împărțite în rândul populației, unii tineri fiind dezamăgiți de sistemul politic și exprimându-și scepticismul față de schimbarea reală, indiferent de rezultatele alegerilor. În Saint-Denis, lista La France insoumise (LFI) a câștigat încrederea alegătorilor, în timp ce în alte zone, RN a primit un procent semnificativ de voturi.

Cu o Franță profund divizată și cu alegerile legislative iminente, tensiunile sociale și politice sunt palpabile, iar rezultatul votului ar putea avea implicații semnificative pentru viitorul țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;