Teroarea unei tinere israeliene răpite de Hamas: O poveste de supraviețuire în fața terorii

Teroarea unei tinere israeliene răpite de Hamas: O poveste de supraviețuire în fața terorii

O tânără din Israel a trăit o experiență terifiantă după ce a fost răpită de militanții Hamas în timpul unui atac violent care a avut loc la începutul lui octombrie. Noga Weiss, în vârstă de 18 ani, a povestit cum a fost ținută ostatică timp de aproape două luni, perioadă în care a fost amenințată cu moartea și forțată să accepte o căsătorie forțată.

Într-o declarație emoționantă, Noga a dezvăluit cum unul dintre răpitorii ei i-a oferit un inel, spunându-i că nu va fi niciodată eliberată și că va fi obligată să-i devină soție și să-i nască copii. În ciuda fricii constante de a fi ucisă, Noga a găsit curajul de a se preface că râde la propunerea răpitorului, pentru a evita o soartă și mai cumplită.

Drama familiei Weiss nu s-a oprit aici. Mama tinerei, Shiri Weiss, a fost de asemenea capturată, iar Noga a fost martora unor scene de violență extremă care i-au costat viața tatălui său. În timpul captivității, Noga și mama ei au fost mutate în mai multe locații și forțate să se deghizeze pentru a nu atrage atenția.

În cele din urmă, Noga și mama ei au fost eliberate în 25 noiembrie, însă traumele suferite vor lăsa cicatrici adânci. Noga a mărturisit că, deși a pierdut încrederea în Forțele de Apărare Israelului, încă intenționează să se alăture armatei în luna mai, simțindu-se în siguranță pentru prima dată de la atac doar în prezența soldaților.

În contextul acestor evenimente, organizația militantă Hamas a revendicat atacul asupra punctului de trecere a frontierei Kerem Shalom dintre Israel și Gaza, un atac care a avut ca rezultat victime israeliene și a intensificat tensiunile din regiune.

Acest incident subliniază complexitatea și pericolul conflictului israeliano-palestinian, demonstrând încă o dată că violența nu este o soluție pentru pace și stabilitate în regiune.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;