Iranul a avertizat Rusia despre un posibil atentat terorist înainte de masacrul de la sala de concerte din Moscova

Iranul a avertizat Rusia despre un posibil atentat terorist înainte de masacrul de la sala de concerte din Moscova

În preajma tragicului eveniment care a zguduit capitala Rusiei, Teheranul a transmis un avertisment către Moscova cu privire la posibilitatea unui atentat terorist de proporții. În ciuda acestor semnale de alarmă, pe 22 martie, un atac devastator a avut loc în Crocus City Hall, lăsând în urmă cel puțin 144 de victime.

Informațiile au fost comunicate de Iran în urma arestării a 35 de persoane legate de atentatele cu bombă din orașul Kerman și a unui comandant al ISIS-Khorasan, o filială a temutei grupări Statul Islamic. Cu toate că detaliile concrete despre timp și locație nu au fost dezvăluite, a fost clar că un atac era iminent.

În ciuda avertismentelor, Kremlinul, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, a negat primirea oricăror informații în acest sens. Pe de altă parte, Casa Albă a ales să nu comenteze situația.

Aceste evenimente ridică semne de întrebare asupra eficienței serviciilor de securitate ruse și pun în lumină cooperarea strânsă dintre Moscova și Teheran, consolidată în contextul conflictului din Ucraina.

Statul Islamic, care a fost declarat învins în 2017, continuă să inspire teroare prin ramura sa ISIS-K, recrutând agresiv din rândul cetățenilor tadjici și menținând o ură profundă împotriva șiiților, secta dominantă în Iran.

Această serie de evenimente subliniază riscurile persistente ale terorismului la nivel global și necesitatea unei colaborări internaționale pentru a contracara amenințările la adresa securității.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;