Tragedie în Sicilia: Cinci muncitori au pierdut lupta cu un gaz toxic într-o stație de epurare

Tragedie în Sicilia: Cinci muncitori au pierdut lupta cu un gaz toxic într-o stație de epurare

Tragedia a lovit comunitatea din apropierea Palermo, Sicilia, unde cinci muncitori și-au pierdut viața în urma inhalării de hidrogen sulfurat, un gaz extrem de periculos, în timp ce lucrau la o stație de epurare. Incidentul a avut loc în orașul Casteldaccia, provocând o undă de șoc și indignare la nivel național.

Conform declarațiilor lui Giovanni di Giacinto, primarul din Casteldaccia, muncitorii au fost expuși la o concentrație mare de hidrogen sulfurat, un gaz natural toxic prezent în instalațiile de tratare a deșeurilor. Nivelurile ridicate ale acestui gaz pot avea efecte devastatoare asupra sănătății, incluzând probleme respiratorii, convulsii, comă și, în cele din urmă, moarte.

Girolamo Bentivoglio, șeful pompierilor din Palermo, a subliniat gravitatea situației, menționând că nivelurile de gaz la locul incidentului erau atât de mari încât au condus la decese imediate. Un al șaselea muncitor a reușit să fie salvat și este în prezent la terapie intensivă.

Această tragedie vine în urma unei serii de accidente mortale la locul de muncă din Italia, care au atras atenția asupra necesității îmbunătățirii măsurilor de siguranță pentru lucrători. Cu o rată a accidentelor mortale la locul de muncă de 2,66 la 100.000 de angajați, Italia depășește media Uniunii Europene, potrivit Eurostat.

Sindicatele și oficialii italieni au făcut apeluri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și pentru adoptarea tuturor măsurilor de precauție necesare pentru a preveni astfel de tragedii. Investigațiile sunt în desfășurare pentru a determina cauzele exacte ale accidentului și pentru a stabili responsabilitățile companiilor implicate.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, și Președintele italian, Sergio Mattarella, au cerut clarificări complete în legătură cu această tragedie, subliniind nevoia unui angajament comun pentru siguranța la locul de muncă, care să implice sindicate, antreprenori și instituții.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;