Asistenta de la Maternitatea Ploiești Sancționată pentru Încurcarea Bebelușilor la Externare

Asistenta de la Maternitatea Ploiești Sancționată pentru Încurcarea Bebelușilor la Externare

În urma unui incident nefericit la Maternitatea din Ploiești, o asistentă medicală a fost sancționată cu reducerea salariului după ce două fetițe nou-născute au fost încurcate și înmânate greșit familiilor lor. Incidentul, care a avut loc pe data de 12 februarie, a stârnit îngrijorare și a declanșat o serie de investigații atât la nivelul spitalului, cât și din partea Ministerului Sănătății.

Conform declarațiilor managerului spitalului, Bogdan Nica, comisia de disciplină a decis aplicarea unei sancțiuni de 10% din salariul asistentei pentru o durată de trei luni. Mai mult, asistenta în cauză a fost îndepărtată de la activitățile care implică îngrijirea bebelușilor, fiindu-i atribuite în schimb sarcini administrative.

Incidentul a ieșit la iveală atunci când una dintre mamele afectate a observat că fetița pe care a primit-o după externare nu era copilul ei. O confuzie generată de faptul că ambele bebelușe aveau același nume și prenume a condus la această situație neplăcută, care a fost rapid remediată de spital.

Ancheta internă continuă, iar procedurile standard de la nivelul spitalului sunt revizuite pentru a preveni astfel de erori în viitor. De asemenea, Corpul de Control al Ministerului Sănătății desfășoară propria investigație pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a asigura conformitatea cu protocoalele medicale.

Pentru părinții afectați, acest incident a fost un moment de stres și neliniște, însă promptitudinea cu care situația a fost corectată demonstrează angajamentul maternității de a asigura siguranța și bunăstarea pacienților săi.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;