Procesul tragediei de la 2 Mai, preluat de noua judecătoare Carmen Claudia Berevoescu

Procesul tragediei de la 2 Mai, preluat de noua judecătoare Carmen Claudia Berevoescu

Vlad Pascu, inculpatul în cazul tragicului accident de la 2 Mai, a fost prezent pentru prima oară în fața Judecătoriei Mangalia, după ce dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu, președintele acestei instanțe. În urma recuzării judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care a fost transferată la Judecătoria Constanța, procesul ar putea fi reluat de la început.

Parinții victimelor, îmbrăcați în tricouri cu chipul tânărului Sebastian, decedat în accident, au cerut schimbarea încadrării juridice și au exprimat dorința ca dreptatea să fie făcută. Tatăl unei dintre victimele accidentului a afirmat că își dorește să se uite în ochii inculpatului și să vadă dacă acesta are vreo remușcare.

Carmen Claudia Berevoescu, care a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti și Institutul Național de Magistratură, are experiența necesară pentru a prelua acest caz, având grad profesional de curte de apel. Accidentul, care a avut loc în 19 august 2023 și a rezultat în decesul a doi tineri și rănirea altor trei, a relevat mai multe nereguli, inclusiv faptul că Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori înainte de a comite fapta, fără a fi testat pentru consum de droguri, deși avea asupra sa substanțe interzise și conducea un autovehicul neasigurat.

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;