Procesul lui Vlad Pascu: Consecințele unui accident tragic sub influența drogurilor

Procesul lui Vlad Pascu: Consecințele unui accident tragic sub influența drogurilor

În dimineața zilei de 19 august 2023, un eveniment tragic a zguduit comunitatea din 2 Mai: doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți, după ce Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de pietoni. Incidentul, care a avut loc în timp ce Pascu conducea sub influența drogurilor, a declanșat o serie de investigații și a pus sub semnul întrebării eficiența intervenției autorităților în astfel de cazuri.

Procesul lui Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului, a început la Judecătoria Mangalia. Acesta se află în arest preventiv din ziua următoare accidentului, iar cererile sale de înlocuire a arestului preventiv cu măsuri mai blânde au fost respinse.

Ancheta a scos la iveală că în noaptea tragediei, Pascu nu a fost testat antidrog de către poliție, deși avea asupra sa substanțe interzise și conducea haotic. Mai mult, se pare că poliția a fost avertizată cu privire la comportamentul său periculos în trafic, dar nu a luat măsurile necesare pentru a-l împiedica să continue să conducă.

Impactul accidentului nu s-a limitat doar la pierderea vieților și rănirea tinerilor, ci și la o reevaluare a procedurilor de intervenție ale poliției. Fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă, și alți polițiști și-au pierdut funcțiile, iar ministrul Afacerilor Interne a anunțat reorganizarea Poliției Județene Constanța.

Pe lângă procesul pentru accidentul rutier, Vlad Pascu și părinții săi sunt judecați într-un dosar separat de trafic de droguri, la Tribunalul București. Acesta nu este primul contact al lui Pascu cu legea, având în trecut și alte incidente legate de consumul de substanțe interzise.

În timp ce procesul este în desfășurare, comunitatea și familiile victimelor așteaptă dreptatea, iar cazul lui Vlad Pascu rămâne un exemplu dureros al consecințelor conducerei sub influența drogurilor și al deficiențelor sistemului de aplicare a legii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;