Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, audiat la DNA pentru acuzații de trafic de influență și spălare de bani

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, audiat la DNA pentru acuzații de trafic de influență și spălare de bani

Fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, a fost prezent joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind audiat în cadrul unui dosar de trafic de influență și spălare de bani. Alături de Coldea, la DNA a fost chemat și fostul general SRI Dumitru Dumbravă, cunoscut pentru declarațiile sale referitoare la justiție ca „câmp tactic”.

Acuzațiile aduse lui Florian Coldea au fost publicate după ce interceptări spectaculoase au apărut în spațiul public, iar omul de afaceri Cătălin Hideg a dezvăluit procurorilor că ar fi fost șantajat și constrâns să își vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini, cu promisiunea că va fi „scăpat” de dosarul său penal. Hideg susține că i s-ar fi cerut suma de 600.000 euro pentru a evita consecințele juridice ale unui dosar condus de Parchetul European.

În aceeași zi, DNA l-a audiat și pe avocatul Doru Trăilă, care, conform surselor judiciare, ar fi implicat în același dosar de trafic de influență și spălare de bani. Florian Coldea a refuzat să facă declarații la sosirea la DNA, menționând că va vorbi la finalul audierii.

Generalul Dumbravă a fost acuzat în trecut că ar fi controlat o rețea de judecători și ziariști, iar în 2017 a fost chemat să dea explicații în Comisia parlamentară de control al SRI, unde a precizat că nu s-a referit la influențarea justiției când a vorbit despre „câmpul tactic”. În august 2018, Dumbravă a fost trecut în rezervă printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Omul de afaceri Cătălin Hideg, împreună cu firma sa, a fost trimis în judecată de Parchetul European în octombrie 2022, pentru fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro. În februarie 2023, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;