Premierul Ucrainei cere sprijin pentru sisteme Patriot, subliniind importanța pentru securitatea regională

Premierul Ucrainei cere sprijin pentru sisteme Patriot, subliniind importanța pentru securitatea regională

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal, a solicitat sprijin internațional pentru obținerea de sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în cadrul unui mesaj video adresat participanților la Black Sea and Balkans Security Forum. Şmîhal a evidențiat că Ucraina se află în proces de reconstrucție și că sistemele Patriot sunt esențiale pentru protejarea civililor și menținerea normalității vieții cotidiene în țară. În plus, premierul ucrainean a exprimat speranța că România va putea contribui la acest demers.

Subliniind că Ucraina apără nu doar propriul teritoriu, ci și valorile democrației europene, Şmîhal a menționat că victoria Ucrainei în conflictul cu Rusia ar reprezenta o victorie pentru toate democrațiile și o investiție majoră în securitatea României. Acesta a accentuat necesitatea sprijinului continuu din partea partenerilor și aliaților, precizând că prioritățile Ucrainei includ sisteme de apărare antiaeriană, muniție pentru artilerie și rachete cu rază lungă și medie de acțiune.

Premierul ucrainean a mai indicat că este crucială confiscarea activelor rusești indisponibilizate pentru a contribui la recuperarea Ucrainei și a subliniat necesitatea întăririi sancțiunilor împotriva economiei ruse. Mesajul lui Şmîhal a fost transmis la scurt timp după declarațiile Președintelui României, Klaus Iohannis, care a afirmat că orice decizie privind transferul de sisteme Patriot va fi luată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, asigurând că România nu va rămâne fără apărare antirachetă.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;