Decizie definitivă în cazul lui Vlad Pascu: Instanța menține acuzația de ucidere din culpă

Decizie definitivă în cazul lui Vlad Pascu: Instanța menține acuzația de ucidere din culpă

Judecătoria Mangalia a decis să mențină încadrarea juridică a faptelor lui Vlad Pascu ca ucidere din culpă, respingând cererea de schimbare a acuzației în omor calificat. Decizia vine după o săptămână de deliberări și este definitivă, astfel că Vlad Pascu va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului produs în apropiere de localitatea 2 Mai.

Magistrații au luat în considerare toate circumstanțele cazului, inclusiv mărturiile părinților victimelor și ale altor martori. Judecătoarea Claudia Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia, a anunțat decizia, după ce dosarul a fost preluat de la judecătoarea Ancuța Popoviciu, care fusese anterior recuzată.

În urma accidentului produs în noaptea de 18/19 august 2023, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți. Vlad Pascu, care era sub influența drogurilor și conducea un Mercedes decapotabil, a lovit grupul de tineri cu o viteză de peste 100 km/h. Pascu a fost trimis în judecată pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Procesul va continua la aceeași instanță, următorul termen fiind stabilit pentru data de 21 iunie. Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, Vlad Pascu riscă o pedeapsă de închisoare cuprinsă între 2 ani și 7 ani, conform procedurii simplificate pe care a cerut-o și instanța a admis-o, reducând astfel cu o treime limitele pedepselor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;