Fostul Prefect Dan Ilie Morega, Sub Arest la Domiciliu După Agresiunea Asupra unei Jurnaliste și Conducere Fără Permis

Fostul Prefect Dan Ilie Morega, Sub Arest la Domiciliu După Agresiunea Asupra unei Jurnaliste și Conducere Fără Permis

În urma unui incident nefericit în care fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost implicat în agresarea unei jurnaliste, instanța de la Judecătoria Sectorului 1 a decis să respingă cererea de arest preventiv, optând în schimb pentru măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Conform declarațiilor IPJ Gorj, jurnalista de la Digi24 a fost agresată în timp ce încerca să obțină o declarație de la Morega. Incidentul a avut loc la biroul acestuia, unde a fost lovită și expulzată din clădire. Ulterior, Morega a amenințat și alți jurnaliști, iar la sosirea forțelor de ordine, acesta a pretins că se simte rău și a fost transportat la spital, urmând să fie evaluat de secția de Psihiatrie.

Acest episod vine după ce Morega a fost prins conducând fără permis de conducere, permis retras din motive medicale, și sub control judiciar. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat că poliția și-a îndeplinit datoria, realizând mai multe dosare penale pe numele lui Morega, însă a sugerat că procesarea acestora de către justiție nu a fost suficient de rapidă, o problemă ce ar trebui analizată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Cazul fostului prefect a atras atenția asupra eficienței sistemului judiciar și a necesității unei reacții prompte din partea instituțiilor în astfel de situații, pentru a asigura protecția cetățenilor și a respecta legea.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;