Vlad Pascu în fața unei posibile sancțiuni disciplinare după interviul neautorizat din Penitenciarul Poarta Albă

Vlad Pascu în fața unei posibile sancțiuni disciplinare după interviul neautorizat din Penitenciarul Poarta Albă

Penitenciarul Poarta Albă a inițiat o procedură disciplinară împotriva lui Vlad Pascu, după ce acesta a acordat un interviu telefonic fără permisiunea necesară. În cadrul interviului, Pascu și-a exprimat regretul pentru tragedia provocată, menționând că și-ar schimba viața dacă ar putea da timpul înapoi.

Conform legislației în vigoare, comunicarea deținuților cu exteriorul este strict reglementată, iar pentru acordarea de interviuri este necesar consimțământul procurorului sau al instanței care se ocupă de caz. Vlad Pascu, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat preventiv după ce a provocat un accident mortal în august 2023, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.

Nicoleta Bărăitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, a declarat că sancțiunile pentru astfel de abateri pot varia de la avertisment până la interzicerea anumitor drepturi, precum primirea de pachete sau efectuarea de cumpărături pentru o perioadă de până la trei luni. Decizia privind sancționarea lui Pascu va fi luată după finalizarea cercetării disciplinare.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și alte infracțiuni legate de consumul de substanțe psihoactive în timpul conducerii. În timp ce se află în așteptarea unui verdict, interviul acordat a stârnit controverse și a pus în lumină procedurile penitenciarelor din România în ceea ce privește comunicarea deținuților cu exteriorul.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;