Creșterea Forței Militare a Rusiei în Ucraina: Avertismentul Comandantului NATO

Creșterea Forței Militare a Rusiei în Ucraina: Avertismentul Comandantului NATO

În cadrul unei audieri recente în Congresul SUA, Generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al forțelor NATO din Europa, a emis un avertisment grav cu privire la creșterea numerică a armatei ruse în Ucraina. Efectivele de trupe rusești prezente pe teren sunt estimate acum la 470.000, o creștere de 15% față de începutul conflictului în februarie 2022. Această expansiune a fost posibilă, în parte, datorită majorării vârstei de încorporare în serviciul militar obligatoriu în Rusia, de la 27 la 30 de ani.

Generalul Cavoli a evidențiat că această schimbare legislativă în Rusia poate adăuga până la două milioane de recruți disponibili în următorii ani, ceea ce ar face ca Rusia să dețină cea mai mare forță militară de pe continentul european. În plus, a subliniat și faptul că, în lipsa sprijinului internațional, Ucraina s-ar putea afla în imposibilitatea de a răspunde la atacurile rusești, având în vedere raportul disproporționat de proiectile trase de cele două părți.

Situația este complicată și de impasul politic din SUA, unde un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina este blocat în Congres. Speakerul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat să ofere un calendar pentru supunerea la vot a proiectului, în ciuda presiunilor interne și a avertismentelor internaționale cu privire la necesitatea imediată a acestui ajutor.

În acest context tensionat, Statele Unite se confruntă cu un dilemă politică majoră, iar Ucraina cu o amenințare crescândă. Comandantul forțelor NATO din Europa și alți oficiali americani subliniază importanța sprijinului continuu pentru Ucraina în fața unei Rusii care își întărește prezența militară și devine tot mai agresivă în retorica sa anti-occidentală.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;