Ursula von der Leyen se pregătește pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen se pregătește pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a manifestat intenția de a candida pentru un al doilea mandat, cu sprijinul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania. Anunțul a fost făcut în cadrul unei reuniuni a partidului, marcând începutul campaniei pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în iunie.

Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a primit susținerea CDU, partidul de centru-dreapta la care este afiliată, subliniind dorința de a continua eforturile de consolidare a unității și obiectivelor strategice ale Uniunii Europene. "Sunt foarte recunoscătoare Uniunii Creștin-Democrate că m-a propus astăzi pentru prima poziție pe lista candidaților Partidului Popular European", a declarat von der Leyen.

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat decizia CDU, exprimând încrederea în capacitatea lui von der Leyen de a aduce soluții concrete pentru statele membre și cetățenii europeni. "Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Președinte al Comisiei Europene", a afirmat Iohannis.

În ciuda creșterii popularității partidelor conservatoare și de extremă dreapta în unele state membre, sondajele sugerează că o alianță între grupurile politice progresiste din Parlamentul European ar putea continua să formeze o majoritate.

Cu o carieră politică de succes și un prim mandat marcant la conducerea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pare să fie pregătită pentru provocările ce vor veni. Rezultatele alegerilor europarlamentare din luna iunie vor decide dacă va avea oportunitatea de a-și continua agenda și proiectele pentru o Uniune Europeană mai unită și mai puternică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;