UE Intensifică Sancțiunile Împotriva Rusiei, Inclusiv Companii din China și Coreea de Nord în Lista Neagră

UE Intensifică Sancțiunile Împotriva Rusiei, Inclusiv Companii din China și Coreea de Nord în Lista Neagră

Uniunea Europeană a făcut un pas decisiv miercuri, aprobând al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, într-un efort de a tăia și mai mult accesul Moscovei la resurse și tehnologii esențiale pentru efortul său de război. Acest nou set de restricții aduce pe lista neagră a UE un număr suplimentar de 193 de companii și persoane fizice, inclusiv entități din China și Coreea de Nord.

Sancțiunile vin ca răspuns la implicarea continuă a Rusiei în conflictul din Ucraina și se axează în special pe rețeaua de achiziții care sprijină armata rusă, precum și pe lanțul de aprovizionare pentru fabricarea dronelor. Companiile vizate sunt în mare parte rusești, dar lista include și trei firme chineze și o companie cu sediul în Hong Kong.

Aceste măsuri sunt unul dintre cele mai ample pachete aprobate de UE și sunt programate să fie oficializate la timp pentru marcarea a doi ani de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a subliniat importanța acestor sancțiuni, declarând că UE trebuie să continue să degradeze mașina de război a lui Putin și să mențină presiuni intense asupra Kremlinului.

De asemenea, UE a reînnoit pentru șase luni regimul actual de sancțiuni, care include aproximativ 2.000 de persoane și companii. În plus, Statele Unite și Uniunea Europeană pregătesc noi sancțiuni ca reacție la moartea în detenție a disidentului Aleksei Navalnîi.

Aceste acțiuni reprezintă un efort concertat al comunității internaționale de a răspunde agresiunii ruse și de a susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Cu aceste noi sancțiuni, UE demonstrează angajamentul său ferm în fața încălcărilor drepturilor omului și susținerea eforturilor de război ale Rusiei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;