Uniunea Europeană extinde sancțiunile împotriva Rusiei, vizând persoane, entități și sectorul de gaz natural lichefiat

Uniunea Europeană extinde sancțiunile împotriva Rusiei, vizând persoane, entități și sectorul de gaz natural lichefiat

Într-o mișcare recentă, Uniunea Europeană a intensificat sancțiunile împotriva Rusiei prin adoptarea de noi măsuri punitive. Decizia a fost luată de miniștrii de externe ai statelor membre ale UE și are ca scop contracararea încercărilor Rusiei de a eluda sancțiunile existente și de a-i împiedica pe aceștia să obțină tehnologie occidentală destinată fabricării de arme.

Noile sancțiuni adaugă pe lista restricțiilor 69 de persoane și 47 de entități asociate cu invazia rusă în Ucraina. Acestea vor fi supuse înghețării activelor și, în cazul persoanelor fizice, interdicției de a călători în Uniunea Europeană.

Pentru prima oară, sancțiunile vizează și sectorul rus de gaz natural lichefiat, un domeniu de activitate de miliarde de dolari. În această categorie, sancțiunile interzic transportul de gaz natural lichefiat rusesc către țări din afara UE prin porturi precum Zeebrugge din Belgia, după o perioadă de tranziție de nouă luni.

Mai mult, a fost vizată și așa-numita „flotă din umbră” a președintelui rus Vladimir Putin, care este folosită pentru a eluda sancțiunile. Aceasta include 27 de nave specifice care vor fi, de asemenea, supuse restricțiilor impuse de Uniunea Europeană.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;