Anularea alegerilor din Costinești, propusă după numărări repetate și participarea ilegală a unor cetățeni străini

Anularea alegerilor din Costinești, propusă după numărări repetate și participarea ilegală a unor cetățeni străini

Biroul Electoral Județean Constanța a propus anularea alegerilor locale din Costinești, după ce procesul de numărare a voturilor a fost efectuat de cinci ori fără a se ajunge la un rezultat concludent. Mai multe probleme au fost semnalate în timpul alegerilor, inclusiv participarea la vot a cetățenilor străini fără drept de vot în România.

În urma numărărilor repetate, s-au obținut rezultate diferite, iar la un moment dat a fost înregistrată chiar o egalitate între cei doi candidați principali, Dumitru Jeanu de la PSD și Gheorghe Mechenici de la PNL. Inițial, Dumitru Jeanu fusese declarat câștigător cu o diferență de un singur vot, dar renumărările ulterioare au adus rezultate contradictorii.

Printre persoanele care au votat s-au identificat cetățeni ucraineni și un cetățean cu dublă cetățenie portugheză-olandeză, precum și un cetățean cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin, al cărui drept de vot în Costinești nu a fost clarificat. Aceste nereguli au dus la solicitarea de anulare a scrutinului electoral din 9 iunie, propunere înaintată de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală Costinești.

Decizia finală privind anularea alegerilor va fi luată de Biroul Electoral Central, care nu a comunicat încă un răspuns la solicitarea venită din partea autorităților electorale județene.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;