Clotilde Armand face plângere penală pentru fraude electorale în Sectorul 1

Clotilde Armand face plângere penală pentru fraude electorale în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a depus plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Sector 1, acuzând fraude electorale pe care le-a calificat drept "grosolane". Conform declarațiilor sale, într-o singură secție de votare au fost descoperite zeci de buletine în plus față de numărul de persoane care au votat. Armand a menționat că a solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) să furnizeze înregistrările care ar demonstra aceste nereguli.

Candidata pentru un nou mandat, susținută de Alianța Dreapta Unită, a cerut renumărarea voturilor și a susținut că are dovezi ale fraudării scrutinului din 9 iunie. Totuși, Biroul Electoral Central (BEC) a respins solicitarea de anulare a alegerilor locale, argumentând că sesizările nu sunt însoțite de probe concludente.

În paralel, George Tuță, candidatul PSD-PNL, care și-a proclamat victoria, a început demersurile pentru preluarea mandatului. Conform rezultatelor centralizate la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Tuță a obținut 35.910 voturi, în timp ce Clotilde Armand a înregistrat 35.237 de voturi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;