Clotilde Armand în fața justiției: Acuzații de folosire abuzivă a funcției și reacții politice încrucișate

Clotilde Armand în fața justiției: Acuzații de folosire abuzivă a funcției și reacții politice încrucișate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se confruntă cu acuzații serioase după ce a fost trimisă în judecată pentru presupusa folosire a funcției în scop personal, o situație care a generat un val de reacții în spațiul public și politic. Potrivit procurorilor, în perioada mai 2022 – august 2022, Clotilde Armand și-ar fi mărit indemnizația lunară prin emiterea a patru dispoziții, beneficiind astfel de sume adiționale de 18.720 lei (venituri brute).

Acuzațiile vin într-un moment strategic, la scurt timp după ce Clotilde Armand și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1. Edilul a reacționat pe rețelele sociale, calificând situația ca fiind "un caz penibil" și acuzând că acțiunile sunt motivate politic. De asemenea, a făcut referire la liderul PSD, Marcel Ciolacu, menționând că acesta ar fi schimbat patru procurori până a găsit unul care să o ancheteze.

Pe de altă parte, reacțiile politice nu au întârziat să apară. Premierul Marcel Ciolacu i-a sugerat primarului să-și angajeze un avocat bun, în timp ce președintele USR, Cătălin Drulă, a descris acuzațiile ca fiind parte dintr-o "hărțuială politică" și a sugerat că ar putea urma și alte dosare similare, având în vedere contextul campaniei electorale.

Situația lui Clotilde Armand este cu atât mai complicată cu cât acuzațiile vin în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a semnalat un conflict de interese administrativ legat de obținerea sumei de 18.720 de lei prin auto-numirea ca manager de proiect.

În acest context încărcat, Clotilde Armand își menține poziția și se arată determinată să lupte pentru a-și dovedi nevinovăția în instanță, în timp ce spectrul politic este agitat de acuzații și contra-acuzații. Acest caz nu doar că pune sub semnul întrebării integritatea unei figuri publice, dar scoate în evidență și tensiunile politice din România, în preajma alegerilor locale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;