PSD respinge acuzațiile de fraudă electorală venite din partea USR

PSD respinge acuzațiile de fraudă electorală venite din partea USR

Partidul Social Democrat (PSD) a emis un comunicat de presă în care respinge acuzațiile de fraudă electorală aduse de Uniunea Salvați România (USR), în urma alegerilor pentru primăriile de sector din București. PSD susține că reprezentanții USR prezenți în secțiile de votare nu au semnalat nicio neregulă în momentul numărării voturilor și au semnat procesele verbale, confirmând astfel corectitudinea datelor consemnate.

Social-democrații afirmă că nu au existat dispute cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat și că orice erori de formă au fost soluționate de birourile electorale de sector. În plus, PSD menționează că a fost efectuată o corecție în privința voturilor pentru Primăria Sectorului 1, unde s-a constatat că un număr de 20 de voturi a fost în plus față de numărul real de buletine de vot atribuite candidatei USR, Clotilde Armand.

PSD acuză USR de lipsă de fairplay și de incapacitatea de a accepta înfrângerea, menționând că apelările la retorica fraudării alegerilor și presiunile pentru renumărarea voturilor sunt o tentativă de a întoarce rezultatul votului exprimat de cetățeni. Comunicatul vine ca răspuns la cererile de renumărare a voturilor exprimate de candidații USR Clotilde Armand și Radu Mihaiu, care au invocat suspiciuni de fraude electorale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;