Dezbatere Aprinsă în Politica Românească: Impunerea CASS pentru Pensiile Mari Stârnește Controverse

Dezbatere Aprinsă în Politica Românească: Impunerea CASS pentru Pensiile Mari Stârnește Controverse

În ultimele zile, scena politică românească a fost marcată de o dispută între partidele politice cu privire la propunerea Partidului Național Liberal (PNL) de a impune Contribuția de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) pentru pensiile care depășesc suma de 4.000 de lei. Această măsură a stârnit reacții puternice, în special din partea Partidului Social Democrat (PSD), care a luat poziție fermă împotriva acestei inițiative legislative.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii și membru al PSD, a catalogat propunerea PNL drept un act de "neseriozitate", subliniind contradicțiile pe care le-ar genera în rândul pensionarilor. Pe de o parte, PNL a promis neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, iar pe de altă parte, încearcă să impună o suprataxă pentru cei cu pensii peste 4.000 de lei. Conform declarațiilor lui Budăi, aceasta nu este prima dată când PNL propune măsuri care nemulțumesc pensionarii, amintind de înghețarea pensiilor în anul 2021.

Gabriela Firea, de asemenea membră a PSD, a exprimat o poziție similară, subliniind că munca seniorilor nu ar trebui taxată, ci răsplătită. Firea a promis că senatorii social-democrați vor respinge proiectul în Senat, cerând în același timp claritate și coerență în politicile care afectează pensionarii. Această poziție este susținută de dorința PSD de a proteja interesele seniorilor, considerând că pensionarii merită respect și nu politici care să le submineze securitatea financiară.

Dezbaterea continuă să fie intensă, cu partidele politice exprimându-și punctele de vedere și încercând să câștige sprijinul publicului. Este clar că acest subiect va rămâne unul fierbinte pe agenda politică, având potențialul de a influența nu doar viața pensionarilor, ci și peisajul politic românesc în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;