Israelul Face Concesii la Eurovision: Versurile Melodiei "October Rain" Vor Fi Modificate

Israelul Face Concesii la Eurovision: Versurile Melodiei "October Rain" Vor Fi Modificate

Într-un gest de adaptare la cerințele concursului Eurovision, Israelul a anunțat că va modifica versurile melodiei "October Rain", interpretată de Eden Golan, pentru a elimina orice conotație politică și a-și asigura participarea la evenimentul muzical ce va avea loc în Malmo, Suedia. Această decizie vine în urma unei dezbateri aprinse privind posibilele referințe la atacurile Hamas din 7 octombrie, cuprinse în versurile originale ale piesei.

La presiunea organizatorilor Eurovision, care promovează un eveniment apolitic și pot descalifica orice act ce încalcă această regulă, postul național de televiziune israelian Kan a comunicat că a solicitat autorilor melodiei, cât și celei clasate pe locul doi, "Dance Forever", să revizuiască versurile menținând în același timp libertatea artistică.

Președintele Israelului, Isaac Herzog, a intervenit, subliniind importanța ca Israelul să-și facă auzită vocea cu mândrie și să-și ridice steagul în fiecare forum mondial, în special în aceste momente când există încercări de boicotare a țării. În urma acestor ajustări, radioteleviziunea israeliană va selecta varianta finală a melodiei care va fi trimisă la Eurovision pentru aprobare.

Controversa a fost amplificată de apelurile unor muzicieni și țări care solicită excluderea Israelului din concurs, ca formă de protest față de consecințele conflictului din Gaza. Cu toate acestea, Israelul a confirmat că nu va fi exclus din competiție și își va face simțită prezența la evenimentul din mai.

Israelul, care a aderat la Eurovision în 1973 și a câștigat de patru ori concursul, demonstrează încă o dată capacitatea de a se adapta și de a respecta regulile internaționale, chiar și în contexte delicate. O decizie finală va fi anunțată pe 10 martie, când va fi dezvăluită piesa care va reprezenta Israelul la Eurovision 2024.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;