Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului occidental pentru victoria Ucrainei în conflictul cu Rusia

Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului occidental pentru victoria Ucrainei în conflictul cu Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut un apel puternic către aliații occidentali, subliniind că „nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă” în războiul cu Rusia, cu condiția ca promisiunile de sprijin militar să se materializeze rapid. Într-un discurs recent la Berlin, Stoltenberg a exprimat îngrijorarea că, în ultimele luni, angajamentele făcute de aliați nu s-au concretizat în sprijinul așteptat.

Această declarație vine în contextul în care Ucraina se confruntă cu presiuni crescute din partea Rusiei și are nevoie urgentă de arme și muniții pentru a-și apăra suveranitatea. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel vineri către NATO să accelereze livrările de armament, subliniind că Ucraina „nu mai poate aștepta”.

Stoltenberg a salutat aprobarea de către Congresul SUA a unui plan de asistență militară în valoare de peste 60 de miliarde de dolari și a menționat angajamente similare din partea altor țări, cum ar fi Marea Britanie, Germania și Olanda. În plus, a criticat China pentru sprijinul acordat economiei de război a Rusiei, prin împărtășirea de tehnologie avansată.

Este esențial ca Occidentul să își onoreze promisiunile și să sprijine Ucraina în acest moment critic, pentru a preveni escaladarea conflictului și pentru a menține stabilitatea în regiune.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;