Confruntare între Primăria Sectorului 1 și Arhiepiscopia Bucureștilor pe tema finanțării Catedralei Mântuirii Neamului

Confruntare între Primăria Sectorului 1 și Arhiepiscopia Bucureștilor pe tema finanțării Catedralei Mântuirii Neamului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declanșat un val de reacții după ce a anunțat închiderea temporară a Primăriei, punând această măsură pe seama unui presupus transfer de fonduri către Catedrala Mântuirii Neamului. Acuzațiile aduse de Armand au stârnit reacția Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a respins folosirea subiectului Catedralei în scopuri electorale.

Situația a escaladat când Primarul Sectorului 1 a făcut public pe rețelele sociale că instituția pe care o conduce nu mai dispune de resurse financiare pentru funcționare, acuzând consilierii locali PNL și PSD de redirecționarea bugetului către proiectul Catedralei. Arhiepiscopia a replicat printr-un comunicat oficial, subliniind că finanțarea Catedralei se face în conformitate cu Legea nr. 261/2005, care prevede suportul bugetar din partea statului și autorităților locale.

În vreme ce Armand susține că a fost nevoită să închidă primăria și să suspende serviciile publice, inclusiv internetul și paza, Arhiepiscopia Bucureștilor și-a exprimat dezaprobarea față de utilizarea acestei situații în lupta politică. De partea cealaltă, reprezentanții PNL Sector 1 au contraatacat, acuzând-o pe Armand de manipulare și panică indusă cetățenilor din motive electorale.

Confruntarea dintre cele două părți continuă, cu Armand solicitând transparență în privința bugetului, iar Arhiepiscopia menționând că orice sprijin financiar a fost acordat în baza legislației în vigoare. Cetățenii Sectorului 1 rămân în așteptarea unei soluții care să le permită accesul la serviciile publice esențiale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;